Solitaire Ring

Wat is een solitaire ring? 

Een solitaire ring is een ring welke is bezet met één enkele diamant. De benaming die aan dit type ring in de praktijk wordt gegeven durft overigens wel eens te verschillen. De één heeft het dan ook bijvoorbeeld over een ‘solitaire ring’ terwijl de ander melding maakt van een ‘solitair ring’. In beide gevallen wordt er dus gesproken over dezelfde type ring. De oorspronkelijke betekenis van solitaire is ‘eenling’. 

In de praktijk is het zo dat er ook nog een andere verwijzing kan bestaan. Een diamanten solitaire kan bijvoorbeeld tevens verwijzen naar elk sieraad welke is uitgerust met een enkele diamant. Diamanten solitaires kunnen in de praktijk dus verschillende soorten sieraden zijn. Denk hierbij onder meer aan: 

  • Ringen; 
  • Kettingen;
  • Oorbellen; 

Vergis u overigens ook niet, diamanten solitaires zijn er ook niet uitsluitend voor vrouwen, maar ook zeker voor mannen. Deze sieraden zijn in het leven geroepen om een belangrijke gebeurtenis uit iemands leven te kunnen markeren. Het kan hierbij gaan om de achttiende verjaardag van een bepaald persoon, maar ook om een ander jubilea. Het bekendste voorbeeld van een belangrijke mijlpaal waarvoor deze sieraden zijn gemaakt is uiteraard het huwelijksaanzoek. 

We vertellen u dan ook wellicht niets nieuws wanneer we u zeggen dat solitair ringen in de praktijk dienst doen als het absolute symbool voor ware liefde. De diamant vormt het stralende middelpunt van een solitaire ring terwijl niemand over de mogelijkheid beschikt om zich te onttrekken aan de bijzondere schoonheid van dit sieraad. Solitaire ringen zijn in de praktijk vrij eenvoudige, maar net daardoor zeer elegante ringen welke ongelofelijk populair zijn geworden. Ze worden dan ook in het bijzonder omwille van hun klassieke evenals tijdloze uitstraling en betekenis zeer vaak gekozen als verlovingsringen. 

De diamant wordt bij solitaire ringen veelal vastgezet door middel van vier of zes pootjes (of zogenaamde klauwen). Dit heeft als resultaat dat de steen optimaal kan schitteren door de weerkaatsing van het licht. Vandaag de dag worden ook ringen die beschikken over één grote steen en zijn omgeven met kleinere steentjes eveneens beschouwd als solitaire ringen. 

Edelmetaal solitaire ring 

Bent u ook van plan om een solitaire ring uit te kiezen? In dat geval is de eerste stap wellicht het uitkiezen van het gewenste edelmetaal. Op dit vlak kunt u onder meer kiezen voor een solitaire ring die is vervaardigd uit witgoud, geelgoud evenals roodgoud. De vaakst gekozen opties in de praktijk zijn uiteraard de geelgouden evenals de witgouden solitaire ringen. Bent u echter toch eerder te vinden voor een wat specialere optie? In dat geval zou u kunnen opteren voor een platina exemplaar. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. 

Heeft u een keuze gemaakt op vlak van edelmetaal? In dat geval zult u ook nog de legering moeten bepalen. Met legering wordt bedoeld de verhouding goud of platina ten opzichte van de andere metalen welke in de ring zullen worden verwerkt. Zou u graag meer te weten willen komen over de verschillende legeringen tot de mogelijkheden behoren? Klikt u dan a.u.b. hier!

Solitaire ring diamant 

Zoals eerder reeds aangegeven is het zo dat de diamant het middelpunt van uw solitaire ring vormt. Omwille van deze reden kiezen heel wat mensen er dan ook voor om hun selectieproces aan te vatten met de vorm waar deze diamant over dient te beschikken. De meest populaire steenvorm die wordt gekozen voor een solitaire ring is de ronde briljant. Het betreft hier een steen welke bekend staat om haar creatieve evenals veelzijdige stijl. Ze is dan ook specifiek in het leven geroepen om in alle omstandigheden prachtig te kunnen schitteren. De diepte van de steen maakt ze tot een waar pronkstuk. Er kan in principe worden geconcludeerd dat deze snit wellicht de meest optimale is voor alle solitaire-keuzes die er bestaan. Dit omwille van het feit dat het de maximale hoeveelheid aan lichtrendement door de bovenkant van de diamant geeft. Andere populaire stijlen op vlak van solitaire diamanten zijn onder meer de volgende: 

  • Crushion; 
  • Princess;
  • Baquette; 

Solitaire ring zetting 

Wanneer u de vorm van de diamant heeft geselecteerd gaat u bepalen wat nu precies de beste zettingsvorm is voor de steen. In eerste instantie mag er dan vooral een praktische eis gelden (het dient voldoende veilig te zijn om de steen op zijn plaats te houden), daarnaast is het zo dat u ook geconfronteerd kunt worden met heel wat esthetische problemen. Voor solitaire ringen wordt er in de praktijk doorgaans gebruik gemaakt van zettingen zoals bijvoorbeeld chaton (de zogenaamde klauwzetting) evenals kast- en spanningszetting. 

Een klauw- of chaton zetting staat er om bekend over een minimalistisch karakter te beschikken. Deze houdt de steen zoals de naam reeds laat vermoeden onderaan vast… vergelijkbaar met een klauw. De steen wordt hoog vastgehouden om op die manier de grootte evenals de details goed te kunnen laten zien. Op deze manier ontstaat uiteraard een optimale schittering. De Tiffany 6-potige zetting werd inmiddels reeds meer dan 125 jaar geleden geïntroduceerd. Deze look werd in het bijzonder in het leven geroepen om de populariteit van diamanten solitaire ringen als verlovingsringen een extra duwtje in de rug te geven. Tot op de dag van vandaag blijft het een populaire evenals bijzonder vaak geïmiteerde stijl. 

Solitaire ring prijs 

De prijs die u zult moeten betalen voor het aankopen van uw solitaire ring is in de praktijk steeds afhankelijk van de hierboven aangegeven factoren. Er is eveneens sprake van een prijsverschil tussen witgouden evenals geelgouden ringen. Ook andere opties op vlak van legeringen beschikken allemaal over hun eigen specifieke kostprijs. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de grootte van de diamant voor een niet onaanzienlijk deel bepalend zal zijn voor de kostprijs waar uw solitaire ring over zal beschikken. Een stevig uit de kluiten gewassen diamant zal de prijs van de ring uiteraard meteen veel duurder laten uitvallen dan wanneer u kiest voor een kleine gezette diamant. Laat u hierdoor echter zeker niet afschrikken! Wij beschikken bijvoorbeeld ook over een speciale voordeel collectie met solitaire ringen. Hierbij valt de diamant gunstig uit op vlak van grootte ten opzichte van het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. U grondig oriënteren is dus hoe dan ook een absolute must. 

Solitair ringen bij Albers Juwelier 

In het assortiment van Albers Juwelier is een groot aanbod terug te vinden bestaande uit solitair ringen in de meest uiteenlopende slijpvormen, zettingen en kleuren. Het spreekt voor zich dat er ook op vlak van gewicht evenals helderheid een keuze kan worden gemaakt uit een riant aanbod. Bent u dus met andere woorden op zoek naar een eerder klassieke of toch modernere solitair ring? In ons assortiment kunt u een keuze maken uit een groot aanbod met tal van verschillende soorten en maten. Breng gerust een bezoek aan onze winkel of bestel de door u gewenste solitaire ring in onze webshop. Is uw ringmaat even niet meer op voorraad? In dat geval kan de door u gewenste ring in het merendeel van de gevallen op maat van uw wensen worden gerealiseerd.

Wij hopen dat de informatie over de solitaire ring welke is terug te vinden op deze pagina al uw mogelijke vragen heeft beantwoord. Bent u nog op zoek naar andere informatie met betrekking tot bijvoorbeeld de ringmaten, garantie evenals ons retourbeleid? Dan vindt u daarvoor alle nodige informatie terug onderaan onze website. Heeft u toch nog een extra vraag? Dan kunt u daarvoor uiteraard steeds contact met ons opnemen of bij ons langskomen.