Service Ringen

Heeft u recht op service? Uiteraard, dat spreekt voor zich! Zowel wanneer u een aankoop doet in onze winkel als online garanderen wij dat u uw ring in een perfecte staat ontvangt. Daarbij kunt u ook altijd rekenen op een optimale service evenals garantie. 

Elke ring wordt door ons verpakt in een luxueuze, houten doos. U ontvangt de ring steeds, indien beschikbaar, inclusief een certificaat van echtheid. Heeft u er voor gekozen om een ring online aan te kopen? In dat geval zult u na ontvangst van betaling eerst digitaal een opdrachtbevestiging en vervolgens een eindfactuur ontvangen. Deze kunt u eventueel gebruiken voor uw verzekering. Bij levering van de ring zult u aldus eveneens, indien beschikbaar, een certificaat van echtheid aantreffen. Bovendien spreekt het voor zich dat u ook steeds aanspraak kunt maken op uw recht van retour. Het retourformulier waar hiervoor gebruik van moet worden gemaakt is in uw pakket terug te vinden. Het retourneren van uw ring kan steeds volledig gratis gebeuren. 

Op alle ringen is ook de wettelijke garantie van toepassing. Dit betekent concreet; “Een product is datgene of welke moet doen, wat de consument in alle redelijkheid kan verwachten”. Ondanks het feit dat wij onze klanten steeds een zorgvuldige ringproductie garanderen valt een fabricagefout uiteraard nooit helemaal uit te sluiten. Is er hier bij uw ring sprake van? In dat geval kunt u zich steeds beroepen op de geldende garantie. De wettelijke garantie is evenwel niet de enige waar u op kunt rekenen. Buiten de wettelijke garantie voorzien wij onze klanten vaak van een extra, uitgebreide garantie. Deze garantie beschikt over een geldigheid van twee jaar vanaf het moment van de aankoop.

 

Albers Juwelier ringen service 

U kunt rekenen op onze extra service van zodra u een ring heeft aangekocht. Wij bieden onze klanten de volgende, gratis service aan: 

  • U kunt levenslang uw ring laten reinigen; 
  • Laat onbeperkt uw ring polijsten en / of matteren; 
  • U kunt rekenen op een levenslange controle van stenen en zettingen; 
  • Laat uw ring éénmalig op maat maken binnen de 2 jaar (wanneer technisch mogelijk); 
  • Uw ring laten graveren (wanneer technisch mogelijk);
  • Eénmalig uw ring laten rhodineren binnen de periode van 2 jaar; 

 

Ringen service – Gebruikersschade

Albers Juwelier voorziet haar klanten steeds van een garantie op fabricagefouten. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat schade welke is ontstaan door foutief gebruik hierin niet is ingedekt. Een concreet voorbeeld hiervan is schade welke is ontstaan ten gevolge van zware arbeid evenals het in contact komen met schurende en/of bijtende materialen. Ook schade bij normaal gebruik als gevolg van stoten valt niet onder de deze garantieregeling. In beide gevallen is het mogelijk dat er krassen en / of andere beschadigingen ontstaan. De ernst van deze schade is voor een groot deel afhankelijk van de hardheid waarmee de ring in contact komt. Zowel gematteerde ringen als delen vervagen door krassen. Voor glanzende ringen geldt dan weer dat ze doffer kunnen worden door het dragen. Dit is echter geen probleem. Hiervoor kunt u namelijk steeds een beroep doen op onze levenslange polijst evenals matter service. Tot slot raden we onze klanten af om hun ringen tijdens het slapen aan te houden. 

 

Natuurlijke imperfecties 

Natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld mineralen evenals edelstenen kunnen op een zeker ogenblik schade oplopen. In zeer zeldzame gevallen is het zelfs mogelijk dat ze breken. De oorzaak van dergelijke gebeurtenissen dient doorgaans te worden gezocht in natuurlijke imperfecties. Het spreekt voor zich dat Albers Juwelier in een situatie als deze niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de opgelopen schade. Dit gezegd zijnde is het zo dat Albers Juwelier haar klanten in dit geval wel steeds een interessante service prijs garandeert wanneer er over moet worden gegaan tot vervanging.

 

Ringen service – Onderhoud 

Het is steeds van cruciaal belang om uw aangekochte ringen met de nodige zorg te behandelen. Bovendien raden we aan om uw ring(en) op regelmatige basis door ons te laten controleren. Het is raadzaam om dit één keer per jaar te laten doen. Onze klanten kunnen steeds bij ons terecht voor het laten reinigen evenals controleren van hun ring(en). 

 

Ruilen & Retourneren 

Onze klanten kunnen steeds aanspraak maken op een bedenktijd van 30 dagen. Na deze termijn is het niet meer mogelijk om de overeenkomst te herroepen. U kunt hier meer lezen over ons retourbeleid.