Pelikan potlood 14 karaat goud – model 750 – zeldzaam item

Pelikaan potlood (vulpotlood) 14 karaat goud, model 750 zeldzaam item

Wij bieden te koop aan voor klant van ons, een zeldzaam gouden potlood (vulpotlood) van het merk Pelikan. Het is een 14 karaat versie welke ook is gemerkt in het potlood met de kenmerken 14C en 585.

We hebben dit potlood, welke maar tot een bepaalde periode werd gemaakt, in de catalogus van Pelikan uit 1953 kunnen vinden. En zoals je kunt zien stond er geen prijs bij en werd het potlood ‘op aanvraag’ gemaakt. Ook op de verschillende verkoop platformen zijn we dit potlood gaan zoeken maar hebben we deze nergens kunnen vinden.
We hebben ook contact gehad met verschillende experts op dit gebied en deze waren ook allemaal zeer positief over het feit dat wij dit potlood hadden.
We zijn werkelijk uren aan het zoeken geweest om Pelikan potloden te vinden. Er wordt een mooi aanbod Pelikan potloden te koop aangeboden, maar deze gouden zijn we nergens tegen gekomen. Wij zijn nu op de hoogte dat er in de wereld in ieder geval 1 persoon is die dit Pelikan gouden potlood ook in zijn collectie heeft. U kunt dus ook eigenaar worden van dit vrij zeldzame collectors item.
Gouden Pelikan potlood; een uniek schrijfitem uit de vorige eeuw!

De staat is goed. Het is uiteindelijk wel een gebruiksvoorwerp geweest maar potlood vrij van deukjes en beschadigingen.

  • Het potlood is te koop, dus indien u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.
  • Indien u het potlood wilt zien kan dit natuurlijk. Gelieve wel een afspraak te maken want wij werken alleen op afspraak.
  • Verzendkosten zijn voor de koper en worden bepaald in overleg met de koper.

 

Afbeelding van Pelikan catalogus is afkomstig van Pelikan specialist Dominic Rothemel.
Je kunt hier de website bezoeken.
Veel plezier!

Gouden 14 karaat Pelikan potlood collectors item