Lapponia sieraden

Lapponia sieraden

Lapponia Sieraden

voor de collectie KLIK HIER voor de collectie.

De lapponia sieraden collectie bestaat o.a. uit lapponia ringen, lapponia armbanden, lapponia colliers, lapponia oorknoppen & lapponia horloges.

Lapponia sieraden:

Lapponia sieraden zijn kunstobjecten op zich. Lapponia juwelen werd in 1960 opgericht door de Finse goudsmid Pekka Antilla. Hierna is de firma in de loop der jaren een samenwerkingsverband aangegaan met verschillende ontwerpers. Alle ontwerpers hebben een eigen manier van werken, maar slagen er desondanks toch in om een gezamenlijke, kenmerkende lijn neer te zetten. De ontwerpers halen hun inspiratie uit de natuur. Deze inspiratie wordt ook doorgevoerd in de afwerkingslaag van puur goud of puur zilver. Ieder sieraad is een klein kunstwerk, een miniatuur beeldhouwwerk met een persoonlijk en individueel karakter, dat door de ontwerper is meegegeven.

De belangrijkste lapponia sieraden ontwerpers op een rij:

Björn Weckström, die de eerste collectie ontwierp, creëerde sculptuurachtige sieraden. Hij haalde zijn inspiratie uit de vormen en het ondoorzichtige oppervlak van goudklompjes uit Fins Lapland. Ieder van zijn ontwerpen staat voor een element uit de natuur.

Pekka Hirvonen streeft naar eenvoud. Vormen en lijnen uit de natuur creëeren een harmonieus samenspel en hebben daarom een grote aantrekkingskracht in de ogen van de mens.

Zoltan Popovits staat bekend om zijn ontworpen Lapponia schaakspel. Ieder schaakstuk heeft een uniek karakter en is een minuscuul beeldhouwwerk binnen het grote geheel.

Christophe Burger combineert in zijn ontwerpen de Franse avant-garde stijl met Fins vakmanschap. Zijn ontworpen juwelen moeten een boodschap uitstralen, zowel van de ontwerper naar de drager als naar degene die het juweel aanschouwt.

Paul Havgaard hanteert het essentiële principe in zijn ontwerpen tot het creëeren van spanning door twee interessante vormen te laten samensmelten. Jezelf versieren voor een ander is, naar zijn mening, een van de belangrijkste factoren die culturen beinvloeden.

Heden ten daags is Lapponia sieraden uitgegroeid tot een van de grootste fabrikanten van sieraden in Scandinavië.

Lapponia sieraden:

De collectie is in de loop der jaren enkel geinspireerd op de natuur, architectuur en muziek. Daarnaast mogen de lapponia sieraden enkel door kunstenaars worden vormgegeven. Hierdoor is het merk uitgegroeid tot de pionier in kunstzinnige sieraden. Vanwege het gebruik van organische vormen is en blijven de ontwerpen eigentijds. Zo kan U de ontwerpen van tien jaar geleden uitstekend blijven combineren met het huidige collectie beeld.

Lapponia sieraden:

Lapponia’s missie is om de conservatieve benadering van juwelen te revolutioneren. Alle lapponia sieraden worden vervaardigd in Finland en worden verkocht in zorgvuldig gekozen high-class winkels.

Lapponia sieraden zijn onderverdeeld in ringen, armbanden, colliers, horloges en oorknoppen. Deze kunt u per categorie terug vinden op onze specialisatie website www.lapponiajuwelen.nl of in onze webshop. Breng daarnaast ook eens een bezoek aan de website van lapponia zelf, via de volgende link. Hier vindt U vaak de laatste nieuwe en meest belangrijke sieraden ontwerpen online en / of maak hieronder alvast kennis via de video met de ontwerpers achter de lapponia sieraden, werkzaam in opdracht van lapponia juwelen.

Wist u dat Albers juwelen bij aanschaf van nieuwe sieraden in onze winkel, gegarandeerd de hoogste prijs voor uw oud goud teruggeeft ? Kijk voor meer informatie hierover online op de volgende link.