Parels

Parelsgeheimzinnige mystiek van de natuur. De oester is de eigenlijke ‘Moeder van de parel’, maar ook de mens heeft een belangrijke positie in de parelproductie gekregen. De oester bepaalt de vorm, kleur, glans en gaafheid van de parels. De mens daarin tegen zorgt voor het formaat en variatie in de parels.

Zoetwater-parels worden gekweekt in mosselen. Vanwege de grote van de mossel kunnen aanzienlijke hoeveelheden parels tegelijk worden gekweekt en hierdoor zijn de prijzen zeer attractief.
Akoya-parels vaak verbasterd door de term cultivé parels zijn de klassiekers onder de parels en horen tot de bekendste en meest verkochte zoutwater parels.
Tahiti-parels worden in lagunes gevonden in zwartlippige pareloesters. Het water in deze lagunes is troebel groen dat de kleur van de parels beinvloedt. De tahiti-parels zijn groot en hun kleurschakeringen reiken van blauwig groen via antraciet tot de zeldzaamste parelkleur ‘magisch zwart’.
Zuidzee-parels worden beschouwd als de ‘Koningin onder de parels’. Hun naam verraadt dan ook hun herkomst. Daarbij maakt haar uitzonderlijke grootte, tot wel 20 mm. doorsnede, haar tot één van de zeldzaamste. De prachtige witte kleur wordt bepaald door de zilverlippige pareloester én door de helderheid van het zeewater.

Bron ringen met parels