Diamant

Diamant is de bekendste edelsteen naast robijn, smaragd en saffier. Daarnaast zijn diamanten het hardste gesteente op aarde en daarom ideaal ter verfraaiing van juwelen. De geliefdste diamantvorm is de briljant geslepen diamant. Dit is een rond geslepen diamant met maar liefst 57 facetten. Het juiste slijpsel zorgt ervoor dat het licht optimaal wordt gereflecteerd. Een fraaie gloed komt daardoor tot leven. Dit leven noemen we briljantie of vuur van de diamant.

Diamant benadrukt het eeuwige, het onvergankelijke, de bestendigheid van uw liefde. Als specialist en diamantair hebben wij altijd een royale keuze prachtige sieraden voor u op voorraad of maken in atelier uw sieraad geheel naar wens, of laten het speciaal door geselecteerde designers in ateliers uitvoeren. Diamanten zijn kostbaarheden op zich in eindeloos vele variaties voorhanden.

Diamant wordt in vele kwaliteiten aangeboden. Voor een juiste beoordeling dient U zich te laten adviseren over de kleur, kwaliteit, slijping, gewicht, fluorescentie en de juiste verhoudingen van de slijpvorm. Als diamantair kunnen wij U hierover uitstekend informeren.

Bron diamanten ringen